Första bandymatchen någonsin, live!

Det blev 50 mil Vitnoskörning på tisdagen. Målet för vår långa färd var bandymatchen mellan Frillesås och svenska mästarna Edsbyn på Sjöaremossen.

Jensa, Fredrik och jag samlade ihop oss på Alfa Lavals parkering i Lund och plockade upp varsin Termos för varma drycker och en termos mugg till färden. En hel påse med nyttig frukt fick vi också med oss. Vi startade klockan 4 och var hemma igen efter midnatt.

Anledningen till denna långa Tesla model S utflykt var att Jens kommer från Edsbyn och känner alla inblandade runt klubben där han också är med och tränar och spelar bandy. Eftersom detta var och är den sydligaste bandybanan i Sverige så var detta också enda tillfället som han kunde åka och titta. Jens har också spelat bandy i Malmös bandylag som uppkom från Kävlinge bandyklubb på 2000-talet. Nu finns klubbarna inte kvar men intresset kvarstår.

Fredrik och Jag har aldrig synat en match live så vi noviser såg detta som en fantastisk ny erfarenhet och möjlighet till att heja på Frillesås.

Bilen var fulltankad till 95% eftersom den stod hela dagen på jobbet så ville jag inte fylla de sista procenten till 100. Batteriet skall inte stå fulladdad utan vid dessa tillfällen köras direkt.

IMG_2663

Taggade efter 3 timmar körning och laddning.

Om man kör från Lund mot Göteborg så finns det idag 3 super-ladd-stationer. Löddeköpinge först på ett lite kort avstånd, därefter Mellbystrand innan Halmstad och avslutningsvis Falkenberg och Ge-Kås avfarten mot Ullared. Så skall man köra till banan och ner igen till Falkenberg så behövde man verkligen hela batteriet. Så ett enkelt val var att stanna till på uppvägen i Falkenberg under 20 minuter och kränga en hamburgare på MAX.

Det var tur att vi gjorde detta för det blev en 30 minuter omväg ut i skogen som landade hemma hos ordförande i klubben antar vi. Därefter så matade vi in Sjöaremossen och då blev det spot on.

En händelsefylld match med slutresultatet 9-5 till bortalaget och så mycket som 9 hörnmål. (Hur kan man stå på mållinjen och mota skott?)

IMG_2680

Ensam på laddning i Mellbystrand och därför en lite tokig parkering.

Kvällen fortsatte efter slutresultatet till Mellbystrand där vi fyllde på igen och intog lite nattamat. Så det totalt sett blev en laddning upp och en hem. 50 mil körning och 29% av batteriet kvar vid hemkomst. Summa summarum en drivmedelskostnad på 85 kWh * 1.5 kr/kWh * (95% – 29%) = 84 kr. Utöver det 2 mat-besök som blev den dyra delen i vår resa!

Mycket av snacket på resan var förstås Fredriks nya röda Tesla modell 3 som är på gång denna eller nästa vecka. Lite mer nymodigheter än vad vitnos har!

Vitnos är fortsatt favoriten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: