Tesla vinterupplevelse på is

I helgen så var det dags att köra Teslabilar uppe i Finland. Vi prövade på snöskoter på morgonen och både Tesla model 3 och Tesla model S på eftermiddagen. En prövning var det. Snöskotern i 100 km/h var faktiskt snabbast eftersom isen var täckt av vatten så fick vi inte upp farten utan vi fick hålla igen lite grand i svängarna.

Vi kunde alla konstatera att Tesla ligger väldigt lugnt på isen och håller sin position utan problem. Model 3 var dock lite piggare och alertare i alla rörelser och fick av många bättre kritik än S som upplevdes som lite tråkig. Vi testade inte ”Slip Mode” utan först i slutet kunde vår finska rallyförare ändra på inställningarna och göra några cirklar på isen.

Det var ett engelskt bolag med 3 förare som hyrt in 3 finska rallyförare som arrangerade ”Tesla Winter Experience”. Tesla hade hyrt in sig och arrangerade en eller två landskörningar per dag. Vi hade Tyskland dagen innan och Holland samma dag samt USA dagen efter. Så det blev lite hektiskt arbete för arrangörerna.

Tesla i Kemi 140

Detta hade pågått i 3 veckor och denna helg var den sista innan säsongen var över. (De gjorde samma förra året.)

En hel del strul skedde då jag körde sönder underredet på min blåa modell 3. Eller egentligen var det plastskydden runt däcken som lossade och det kan jag förstå då man accelererade max på 10 cm mod så blir det bra belastning och till slut så lossade höger fram. Vi hade 3 bilar som också körde fast i snön/slask/vattnet och fick dras loss av traktor.

IMG_2909

Det är svårt att ge bilarna så mycket betyg eftersom förutsättningarna var så dåliga. De är snygga och väldigt stabila i allt.

IMG_E2884

Våra testbilar i lång rad!

En tanke på “Tesla vinterupplevelse på is”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: