Hur fungerar värvningsprogrammet hos Tesla när du köper ny bil

I skillnad från de flesta andra bilmärken så har Tesla inte så mycket säljare och de har ingen egen reklam som de betalar telebolag, radiokanaler och tv-bolag. Normalt sett pumpar biltillverkarna ut reklam på alla möjliga kanaler för att synas och marknadsföra sin nya alster. Enligt betyg från bilköpare så finns det ett tyckande att Tesla också har de sämsta bilsäljarna i landet (kanske p.g.a. att de är unga och nya på sin post).

Elon Musk och Tesla anser att spridningen på nätet och via sociala kanaler och genom dig som Teslaägare är den bästa metoden. Om spridningen kommer från entusiaster så blir budskapet mer troligt och ärligt vilket är tanken med Teslas värvningskampanjer!

Det hela bygger naturligtvis på att bilen är så bra och så attraktiv att du som ägare vill prata och sälja in sin bil. Om du som ägare skäms och vill inte sprida ägandet så fungerar detta inte. Så har inte varit fallet utan de flesta Teslaägare idag är stolta och vill gärna berätta detta för alla och envar. (Kanske lite överdrivet mycket)

Alla Teslaägare får en referral-kod (värvningskod) som kan användas när man sedan köper en ny bil. Koden går bara att använda i samband med beställningen och kan inte knytas in i efterhand. Eftersom man använder sig av denna kod så får den nya bilägaren en bonus. Just nu så är det 1500 km gratisladdning på Teslas Supercharger. Den som äger koden får p.g.a. detta samma gåva. Så teoretiskt sett så får den som värvar 10 personer till att köpa en ny Tesla 10 x 1500 km gratis laddning vilket är en årsproduktion av laddning om man kör 1500 mil om året vilket de flesta gör…

I ett tidigare skede (Hösten 2018) när bilen inte var så spridd så lade Tesla till gåvor för de första 5 bilarna som värvades:

1 bil gav möjligheten att skapa en bild som skickades med SpaceX upp i rymden.
2 bilar gav möjligheten till att få eller skänka bort en lite mini-Tesla till barnen.
3 bilar gav dig 4 nya däck.
4 bilar gav dig förtur till all ny programvara. Först på plan med att testa och köra nytt.
5 bilar så får du deltaga i Teslas Upplevelse av ett officiellt avtäckningsevenemang.

Men efter dessa 5 så fortsatte ett hemligt program där man fick 10% reduktion vid köp av en ny bil. Vilket innebar att efter 15 värvningar så kunde man köpa en ny bil gratis.

Sedan våren 2019 så gäller inte detta längre utan istället så deltager man i en utlottning av bilar istället eftersom det blev för många bilar att ge bort när de nya Modell 3 började att spridas.

Så här ser det ut idag:

Varje rekommendation ger dig även en chans att vinna en Founders Series Model Y med dragning en gång i månaden och en Founders Series Roadster-superbil med dragning en gång i kvartalet, där båda är signerade av Elon och Franz.

Så Tesla ger bort 16 bilar i present per år för de som hjälper till att sprida och beställa Tesla bilar.

Vill du köpa en ny Tesla och få månadens gåva så köp via denna länk!

Specialerbjudande 28 april – 28 maj 2019: Alla som köper en ny bil och använder denna kod får 5x alltså 7500 km superchargeladdning.

 

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: