Det går inte bra för vätgasbilarna!

Det finns idag bara en bil att köpa som drivs på vätgas. Toyota Mirai är den som är först ut på plan vilket innebär att hela infrastrukturen måste byggas upp för att kunna erbjuda gasen på alla lämpliga platser.

Vätgasbilen är en elbil där batterierna är utbytta mot en vätgastank och en bränslecell. I bränslecellen omvandlas vätgasen till elström, värme och vattenånga. Elströmmen går till driften av elmotorn, värmen ventileras bort och vattenånga blir till harmlösa avgaser.
Bränslecellen är som ett stort bilbatteri som fungerar enbart när bränsle (vätgas) tillförs. Då sker en kemisk reaktion mellan vätgasen (H2) och syret (O2) som konverterar kemisk energi till elenergi. Ut kommer el och vatten (H2O)

I dagarna så exploderade en av de 8 befintliga gastankstationerna i Norge. En liknande explosion skedde i Santa Clara i USA i dagarna. Företaget Nel i Norge som äger alla tankplatserna har stängt ner för att utreda vad som hänt. Toyota likaså har stängt möjligheten till att köpa en ny bil med vätgas.

Det fanns ytterligare en leverantör i Norge, Hyop som redan tidigare gick i konkurs och stängde sina 4 stationer. De 150 bilar som existerar i Norge idag har nu inga ställen att ladda på.

Utvecklingen i Sverige har gått trögare. Det finns bara 4 ställen för tankning där Mariestad är den södraste. För oss i Skåne så är det ännu lite dystert ut. Alla 8 stationer i Danmark har stängts, så dit kan man inte åka.

Just nu ser det ut som att introduktionen av vätgasbilar har stoppat upp och intåget stannat av.

Lite komiskt var att när gasstationen exploderade i Norge så skadades en Tesla model X som passerade förbi vid tillfället. Var det ett försök att sätta elbilarna på plats?

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: