Ladd-väg i Lund 2020

Man kommer att kunna ladda elektriska fordon under resan och gå ifrån det mindre praktiska med att fordon måsta stå på laddning hemma!

Redan idag så finns en demosträcka som nu skall bli verklighet i Lund.

Dan Zethraeus, skulle köpa en elbil 2011 och förstod då att laddningen inte räckte till. Så han startade projektet och företaget ”ElOnRoad” för att utveckla en teknik som innebar laddning på vägen.
Nu är det dags efter att man har testat på en 100 meter lång teststräcka utanför Örtofta till att placera en laddsträcka längst Getingevägen i Lund. Till att börja med för att ladda elbussar.
Laddingen ger 2x den sträcka man laddar på. Så om man kör och laddar 1 km så kan man efter den kilometern köra ytterligare 2 km.
Men det skall vara möjligt också i förlängningen att ladda vanliga elbilar så som Tesla, Leaf, Zoe, …
elonroad
Allt som behövs är att lägga till en kontaktanordning på undersidan av alla elektriska fordon som laddas under körning. Fördelarna med systemet är många. Förutsatt att Elonroad-systemet är allmänt tillgängligt kan EV: er ladda medan de kör, vilket innebär att de inte skulle behöva så stora batterier som de gör idag.
Forskare vid Lunds universitet uppskattar att Elonroad-systemen kan tillåta elbilar att använda 80% mindre batterier.
Det skall bli spännande att följa. Jag har redan sedan tidigare läst artikel om motsvarande laddmöjligheter som man implementerat i England på motorvägarna i ett stort projekt med ombyggnad och ny asfalt.
Eftersom denna laddskena skulle kunna grävas ner så skulle den kunna bli mer eller mindra osynlig i vardagen. Och laddning (= magnetisk strålning) bara sker på en punkt direkt under bilen så påverkas inte cyklister eller gående på vägen!

Automatisk debitering per sträcka kommer då att ingå!

 

Jag vet inte om detta är framtiden men onekligen så är det ett spännande projekt!

 

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: