Min Teslaförsäkring!

 

Det är dyrt att försäkra en av Teslas bilar. Själv började jag med att placera min Tesla modell S på samma bolag som allt annat i huset. Det kändes bra att samla ihop alla försäkringar och få någon typ av mängdrabatt. Så jag valde IF som hade en helförsäkring som kostade 26 000 kr/år. Lite mycket men det var så det fick bli. Förmodligen vill IF inte ha denna typ av försäkring så jag fick snart fråga runt lite!

IF Försäkring, 0771-655 655 (Hösten 2018)
Elin Fernström, Försäkringsrådgivare, Göteborg, 031-345 65 87

Tesla model S från 2014 som kört 9300 mil

Självrisk vagnskada    15000 kr              6000 kr                         
Halvförsäkring              917 kr/månad     917 kr/månad
Helförsäkring                1661 kr/månad   2147 kr/månad
Stor försäkring             1894 kr/månad   2147 kr/månad

Sammantaget så är 26000 kr/år mycket! Man behöver inte slänga iväg sina pengar om inget händer, så är det kan tyckas vara onödiga pengar. Jag rullade dock runt på IF undertiden som jag undersökte alternativen.

Efter detta valde jag snabbt att byta försäkringsbolag till Trygg-Hansa och ”InsureMy Tesla” privat. Jag valde att flytta över Audi, hästsläp och Tesla. Trygg-Hansa har knutet upp sig mot Tesla och erbjuder speciellt paket just för nya men också gamla bilägare. Var och en av försäkringarna blev billigare än vad jag hade och Teslan gick ner till 15 700 kr för 1500 mil. Det har jag nu uppgraderat till 2500 mil/år och betalar 17 951 kr / år. Vilket ger helförsäkring stor med bilförare under 24 år.

Köper man en bil som kostade 850 000 kr ny så är frågan vilken försäkring man sedan skall ha för att känna sig trygg i ägandet. Det går inte att mer än gissa vad som kommer att hända. Familjen är försiktiga i körningen men vi är 4 förare och rör oss mycket lokalt i stadsmiljö. Så vi har hos oss, valt att lägga oss högt och valde då ”Stor” som vårat alternativ. Detta är naturligtvis upp till var och en.

Omfattningar för Trygg-Hansa försäkringsalternativ:

TryggHansa bilförsäkringstabell

*Genom Bilförsäkring stor kommer självrisken att minska till hälften. Ingen självrisk för bärgning

Försäkringsunderlag InsureMy Tesla på Trygg-Hansa

Trafikförsäkringen ovan som är det billigaste alternativet ger dig skydd för skador på den du krockar med men ger dig själv inget skydd.

Som ni kanske noterat så har vi också ett par hästar. Försäkringar inom hästvärlden är väldigt dyra. Men de nyttjas också mycket då en häst lätt skadar sig och behöver veterinärvård eller blir utdömda och måste avlivas. Många som äger 1-3 hästar kan tänka sig att stå för dessa försäkringar men de som har fler kommer inte ha råd till en försäkring på så hög nivå. Istället så räknar man med att gå med vinst när man säljer hästarna och i undantag så förlorar man hela köpeskillingen om man måste avliva en häst.

Jag tycker att samma tänk kan man inte ha på bilar. Är det så att man är orsakande av en olika och skadar både sin egna och den man krockat med så bör försäkringen täcka in båda reparationerna. En halvförsäkring skulle gälla för att betala den man krockar med men inte sin egna bil. Nej, det fungerar inte. Man måste vara förberedd för om något händer så att försäkringen täcker båda bilarna.

Så vi har stor försäkring på både Tesla och Audi som ett resultat av detta tänk!

 

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: