Nu har Tesla släppt sin första självkörande bil på riktigt?

Jag har inte förstått mig på Tesla. Under de senaste 4 år sedan så har man kunnat betala Tesla extra för att få självkörande bilar men trots att man betalat så har man aldrig fått detta.

Visst lite adaptiv farthållare och filkontrollering men detta är något som många bilar har idag och som ingår i standardutförande.

Vad har man då fått? Jo, Summon som man kan få bilen att flytta sig från en punkt till en annan på en parkeringsplats utan att, i de flesta fall, krocka med en annan bil. Filbyte på en motorväg har man också fått där vi europeer behövt bekräfta byte så nog fanns det mer att göra där också.

Nu har Tesla börjat nyttja sin egen grafikmotor och sin plattform 3.0 och släppt FSD ”Full Self-Driving” som inte liknar något annat.

Det började med att man konstaterade att den logik man byggt tidigare. AI, Artificiell intelligens, knäckte den kod som man hade byggt och som var tanken att jobba vidare med under många år framåt. Nej, det gick inte utan man fick börja om från början och detta är första gången som Tesla släpper detta nya program.

Tidigare logik och grafik täckte in koner, trafikljusen och någon cyklist men inte alltid alla bilar. Det saknades mycket.

Grafiken i det nya är rå! Men visar på hur mycket kunskap systemet har runtomkring och som man tar hänsyn till.

Systemet tar hänsyn till rondeller och kan stanna, anpassa och köra automatiskt. Några som testat har dock sett att det inte alltid blir perfekt.

Tesla visar på att nu börjar det närma sig något riktigt bra. Självkörande bilar som redan finns idag på ett flertal platser kommer nu på bred front. Googles bilar utanför deras fabrik i San Fransisco har funnit på plats nästan 10 år tillbaka i tiden. De är uppbyggda på annan teknik och är lite begränsade i längd och hastighet. Dock utan chaufför.

Tekniken står sig väldigt bra om man jämför med våra Koreanska, Japanska, Kinesiska och Europeiska bilföretag som får nöja sig med eget eller Nvidias teknik. Att köra i smala gator med mycket bilar runt omkring går bra och att ha full koll på många filer samtidigt går också utmärkt.

Om du inte köpt detta paket sedan tidigare för upp till 80 000 kr så har de nu höjt priset till 100 000 kr. (= 10 000 dollar) Ett måste om man är entusiast men lite mycket för Svensson!

Det skall bli spännande att se när detta släpps till alla de som nu betalat. Ännu så länge så är det beta och endast några få entusiaster som får testa denna teknik.

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: