Nu kan du ladda din elbil hos Tesla supercharger!

Tesla har nu öppnat upp för alla bilar att kunna ladda på Tesla superchargerstationer. Det enda som krävs är att man i Europa har CCS kontakt för att möjliggöra en laddning.

Initialt så testar man denna möjlighet i Holland på 10 olika ställen.

Har du en VW ID, Audi e-tron, Polestar eller liknande ny bil så kan du härefter svänga in och ladda hos Tesla. Det du skall göra är att installera appen ”Tesla” version 4.2.3 eller högre så kan du använda ”Charge your non-Tesla” menyval. Registrera hur du skall betala så är du igång.

Tanken är sedan att du styr din laddning helt och hållet från din app. Du startar och stoppar laddningen via appen.

I appen har du också olika typer av erbjudanden och betalningsmodeller som du kan välja beroende på hur mycket du skall ladda och hur ofta. Priset är olika på olika ställen.

Teslas alla bilar betalar 3.63 kr/kWh så priset bör ligga högre än det men det får vi se.

Ett praktiskt problem som uppkommer är att laddsladden på en supercharger är för kort. (= anpassad för Tesla). Så om du kommer med en Porsche som laddar framför framdörren så når inte sladden. I dessa fall så är det inte tillåtet att köra in från sidan så att man blockar 2 laddplatser. Lite svårt att kolla, och om det finns gott om plats så kanske det blir lösningen.

Om superchargerstationen har 2 olika kablar. Både typ 2 och CCS så kan icke-Teslabilar bara ladda med CCS. Det går inte att ladda med typ 2. Anledningen till detta är att en vanlig typ 2 inte är samma som Teslas typ 2 anslutning. Tesla har trixat lite med denna standard. Ett val som gjordes 2012-2013 när man utvecklade sina laddstationer.

Det blir trevligt för oss att erbjuda plats för alla nya elbilar. Frågan är bara om vi alla kommer få plats?

Annons

6 reaktioner till “Nu kan du ladda din elbil hos Tesla supercharger!”

 1. Har provat att ladda på Tesla men verkar inte fungera för mig med anledningen att min bil ör leasad och äga inte av mig.

  Gilla

 2. Hej
  Vet man när det blir möjligt för oss i Sverige att ”utnyttja” Teslaladdare för andra märken?
  Mvh / Fredrick

  Gilla

 3. Jag laddade ner appen skapade konto la till mitt visakort men hittar inte vart jag skall välja ladda annan bil än tesla

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: