Berlin-Brandenburg bjuder in till invigning och utdelning av de första 30 bilarna!

Tesla har nu bjudit in till en fest för utdelning av de första bilarna från Europas första Teslafabrik. Elon Musk dyker upp och delar ut de första 30 bilarna.

Tidpunkt för start, fest och avhämtning blir kl. 15.00 tisdagen den 22 mars 2022.

Fram till idag så har Tesla 2 fabriker för modell Y i Asien och i USA. Genom att nu öppna upp i Berlin så blir logistiken mycket lättare och billigare för hela bilmärket.

Visst det finns fortfarande modell 3, X och S som kommer skickas runt med båtar runt klotet. Men denna fabrik kommer minska transportkostnaderna ordentligt för alla parter. Nu kommer vi svenskar också kunna åka ner till Berlin och hämta ut sin egna bil kanske?

Vi hoppas att tillverkningen från Berlin kommer igång och likaså batteritillverkningen som förväntas klar efter sommaren. Idag levereras batterierna från underleverantörer eller från de andra 2 fabrikerna.

Tesla levererade rekordmånga modell 3 till tex Tyskland under slutet av förra året nu får vi se om motsvarande försäljningsökning kan ske också för den mycket mer praktiska och modernare modell Y?

Vi svenskar har nu också fått ta del av förändringen. En kollega fick i veckan en fråga om vart hans nya modell Y skulle bli levererad.

Denna nya ”Performance”-bil skall vara tillverkad i Berlin som skall vara den första typ de nu producerar.

Liksom de flesta andra biltillverkare så börjar man med de dyraste finaste bilarna och sedan skalar man av mer och mer tills man landar på storsäljarna med bara bakhjulsdrift och enklare inredning…

Lycka till på festen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: