Elon Musk köper Twitter, inte acceptabelt!

Börsen tycker inte att det är OK att köpa upp Twitter. Elon Musk som gör mycket rätt gick över gränsen och kastade bort 728 miljarder kronor på en produkt som ingen vill använda mer. Gammal, reglerad och ålderdomlig. En produkt som används i USA men som fler och fler går ifrån. Hur tänker han?

Twitter som var Trump’s bästa vapen i sina valkampanjer och senare som amerikansk president innan han blev utesluten efter kravallerna vid Kapitolium 2021.

Trots min kritik så har Twitter idag idag ökat sin användning från dagligen 192 miljoner 2020 till 217 miljoner 2021. Dock blev det en förlust förra året men med en ökad omsättning på 37%.

Elon Musk vill bygga en möjlighet att kommunicera sin åsikter utan granskning och begränsningar. Jag misstänker att han vill både kunna skicka sociala åsikter och företagsåsikter utan att dessa skall begränsas av åsiktsregleringar. (Lite konstigt)

Det finns 1.3 miljarder twitterkonton men bara 330 miljoner aktiva konton.

Teslas aktie dök 12% efter att denna uppgift blev offentlig.

2 uttalande från Elon Musk.

Det fria ordet är en grundsten för en fungerande demokrati och Twitter är det digitala allmänna torget där frågor som är avgörande för mänsklighetens framtid diskuteras.

I en tweet före köpet skrev han också:

En policy för en social media-plattform är bra om de mest extrema 10 procenten till vänster och höger är lika missnöjda.

En känga åt Trumpen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: