Nu börjar Tesla växa i försäljning globalt!

Produktionen hos Tesla har begränsat antal bilar som blivit producerade fram till idag. Nu finns möjligheten till att öka försäljningen markant.

Fabriken i Shanghai har börjat producera bilar igen efter ett Covid-utbrott i stan. Ny tillverkas många modell 3 och Y. Både för Europa och Asien. Fabriken stod still 3 veckor under april månad och förlorade i storleksordning en produktion på 50000 bilar. Nystart på en helt sanerad fabrik.

Fabriken i Fremont, Kalifornien, USA som tillverkar alla 4 bilmodellerna går på högtryck och förväntas producera 10-20% fler än tidigare kvartal.

Fabriken i Austin, Texas, USA som bara tillverkar modell Y ökar sin tillverkning gradvis.

Fabriken i Berlin, Tyskland som också bara tillverkar modell Y ökar sin tillverkning gradvis.

I takt med att konkurrensen växer på elbilsmarknaden kommer Tesla också att behöva expandera. Det Elon Musk-ledda företaget verkar berett att kämpa för sin första plats med hjälp av sina Gigafabriker i Shanghai, Berlin och det nya huvudkontoret i Texas. ‎

‎Tesla siktar på att producera upp till ‎‎1,5 miljoner fordon 2022‎‎. Det planerar också att starta produktionen på sina andra fordon senast 2023, inklusive Cybertruck, Semi och Roadster.‎

‎Enligt ‎‎Automata Corp.s‎‎ siffror ökade elbilsförsäljningen under första kvartalet i år. Medan EL-försäljningen fick dragkraft, rapporterade den totala bilindustrin en minskning med 15.3% i försäljningen av nya fordon, vilket tyder på ett skifte mot förnybara energifordon pågår för fullt.

Enligt car.info så såldes 26 069 elbilar under första kvartalet i år. Samtidigt registrerades 101 305 fordon sammantaget i Sverige. Detta innebar att 26% av nybilsförsäljningen var rena elbilar.

För Tesla så blev det en registrering på 3144 nya bilar. 12% av svenska elbilsförsäljningen.

Volvos dotterbolag Polestar sålde under samma period 1685 bilar men Volvo sålde 2118 elbilar vilket är förvånande mycket. Porsche sålde 315 elbilar. Jaguar endast 8 styck.

VW: 2964
Audi: 1317
Cupra: 237
Porsche: 315
Skoda: 799  
Sammanlagt: 5632 (22% av alla nyregistrerade elbilar)

Kia levererade och registrerade 4525 bilar sammanlagt vilket var en hög siffra. Något som man kan följa på vägarna.

Slutklämmen är att 26% av svenska bilförsäljningen är elbil och 12% av dessa kommer från Tesla samtidigt som Volkswagenkoncernen levererade 22%.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: