MG ZS EV 2022 på plats

Efter lite väntan och mycket kalendertid så dök min jobbakompis MG upp förra veckan. Beställd i september 2021 och levererad juni 2022. Samma typ av leveransproblem som hela bilbranschen har med komponentbrister och förseningar.

En leasing med lite extraval som tex öppningsbart glastak gav en månadskostnad på 3300 kr i 3 år.

Bilen fick en av de 44 eftertraktade elbilsplatserna på jobbet från eways. Delade laddning med bilen bredvid och fick totalt 1.6 kW/timme. För det bra priset 3 kronor per kW samt en månadskostnad på 300 kronor. Inte mycket hastighet och effekt att skryta med om man varit i nöd!

Bilen har varit redan sedan tidigare en överraskande bra erfarenhet. Från början blev Calle lite ledsen då han missade förra sommarens introduktionserbjudande på 1990 kr/månad. Men när han tänkte efter så blir årets nyare uppgradering en bättre lösning. Det mesta snäppet bättre och därför också några kronor dyrare.

Jag tog en provkörning och det var en bra upplevelse med acceptabel hastighet och stabil kaross. Inget gung som amerikanarna gillar så mycket.

Mycket reglage på ratten och mycket inställningar på skärmen i bilen.

Det kommer ta lite tid att vänja sig och att hitta inställningarna.

Jag hade lånat ut min 1-fasladdare för att kunna ladda hemma i Malmö men Calle ville inte testa då han inte hittade någon möjlighet att reglera laddningeffekten. Bilen hade förmodligen tagit fulla 16A på en fas och bidragit till lite för mycket värme i urtagen. I hans tidigare BMW i3 så fanns möjligheten men han hittade inte detta just nu. Han for googla lite och se om han missat detta. Han har beställt en 3-fasladdning hemma som skall installeras inom någon vecka.

Snygg bil från alla vinklar. Vi var 4 som fyllde bilen idag där vi satt rymligt och bra.

Lite fakta från Hedins Bil:

Populära MG ZS EV är uppdaterad med ny design, längre räckvidd och nu med MG iSMART. MG ZS EV är en intelligent, helelektrisk och familjevänlig SUV som tar dig upp till 440 km WLTP på en laddning. Det gör bilen perfekt för både stadskörning och långresor.

Snabbladdning upp till 80 % på 40 minuter
MG ZS EV är perfekt för den som vill köra en bil som är rymlig, praktisk, funktionell och framförallt få en körupplevelse utöver det vanliga. MG:s ZS elbil kombinerar den senaste EV-tekniken med MG:s ikoniska teknik från sina sportbilar.

Bagageutrymmet är på 448 liter vilket är stort nog för en resa med familjen. Vill du fälla baksätena utökas utrymmet till hela 1 166 liter. Om du är i behov av ytterligare lastkapacitet går det att lasta 75 kg på taket. ZS är smart designad och skapad för att förvara större paket i kupén och med en dragkapaciteten på 500 kg

Modern och smart design
Nya MG ZS EV har en smart elektrisk design som tar den vanliga kompakta SUV:en till en helt ny nivå. Med sin intelligenta, elektriska design med en front utan galler, starka LED-lampor, 17” aluminiumfälgar med navkapslar och attityd är den helt nya MG ZS EV en bil som verkligen sticker ut. Med den medföljande appen MG iSMART kan du till exempel styra bilens klimatanläggning, se bilens position samt låsa och låsa upp bilen.

7 års nybilsgaranti
MG ZS EV erbjuder 7 års nybilsgaranti på bilen och elektroniken. Tack vare intelligenta och tekniska lösningar minskar potentiella säkerhetsrisker och förbättrar körupplevelsen. Dessutom har batteriet ett kapslingsklass IP67 som visar att det är både vatten och dammtätt. Batteripaketet förstärks med en balk som sitter i en aluminiumram som i sin tur ska se till att batteriet inte skrapas.

Försäljningspriser:
MG ZS Luxury 439 990 kronor
Tillägg för metalliclack: 7 500kr.
70 000 kr i klimatbonus**.

Privatleasing 36 mån:
MG ZS Luxury 3 420 kr/mån

Utrustningsnivåer Luxury (urval):
• Panoramasoltak
• Döda vinkeln varnare
• 360°-kamera
• 6 st högtalare

Blandad elförbrukning 17,8 kWh/100 km enligt körcykeln WLTP. Privatleasing baserat på 24/36 mån, 1 000 mil/år, inkl service, exkl uppläggnings- och aviavgift vi Santander.
*Klimatbonus beslutas och utbetalas av Transportstyrelsen och kan vara lägre för juridiska personer än angivna belopp. För mer information se transportstyrelsen.se. Bilar på bilderna kan vara extrautrustade.
MG ZS EV levereras med garanti 7 år eller 150 000 km för fordonet. Garantin för drivlinans batteri är 7 år eller 150 000 km.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: