STCC byter till elbilar

Ny byter STCC skepnad. Swedish Turing Car Championship – Skandinavisk Elitracing ändrar sina bilar från fossila bränslen till eldrift endast.

I Helsingborg förra veckan så presenterades framtiden för cirkusen som nu kommer kunna erbjuda evenemang inne i städerna och inte bara på våra tävlingsbanor i Sverige. Nästa år kommer Helsingborg bli en sådan plats dit du kan se fartfyllda evenemang på nära håll den 16-17 juni 2023.

STCC startade 1996 och detta är nu den enskilt största förändringen av sporten enligt Micke Bern, vd för STCC.

De 2 första bilarna som visades upp på invigningen var 2 styck Tesla modell 3 med 550 hästkrafter och en acceleration på under 3 sekunder för 0-100 km/h.

En intressant nyhet är att bilarna har producerats helt utan hjälp från Tesla med ett nytt 800 volts system och ett batteri på 45 kWh. Det blir inte mycket likheter med det som Tesla normalt erbjuder i sin S-3-X-Y serie.

Företaget EPWR bygger just nu de helt nya elektriska STCC-bilarna, och man håller på med en första serie på 12 bilar.

Enligt Micke Bern så hoppas och tror STCC på många bilmärken och många bilar i nästa års serie. Det är dock inte officiellt vem som kommer att deltaga.

Det är mycket svårt att hantera dessa supermaskiner då man lätt får sladd och bilarna beter sig inte som tidigare racerbilar. Många förare kommer få kämpa hårt i vinter för att bli mästare på banan.

Mina flickor jobbade hårt på festivalen under en hel dag där både barnklasser var inbjudna och VIP-gäster för kvällens middag. Elbilar från Cupra, Audi, Volkswagen och Lynk & Co visades upp. Mycket simuleringar för hågade i simuleringstationerna där 850 personer testade att köra STCC.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: