Teslas säkerhetsfunktioner

Idag passar jag på att kopiera de säkerhetsfunktioner som Tesla har och delge er lite från manualen:

Tesla-bilar är utvecklade utifrån högsta säkerhetsstandard i alla avseenden, från design och fysisk struktur till säkerhet.

Din Tesla har flera förbättrade säkerhetsfunktioner som enkelt kan aktiveras. För att aktivera någon av dessa funktioner, gå till ”Controls” > ”‘Safety & Security” på din bils touchskärm.

Stöldskyddslarm

Ditt larm ljuder och de utvändiga lamporna blinkar om ett låst bagageutrymme eller en dörr öppnas utan en giltig dörrnyckel.

Du kan aktivera stöldskyddslarmet på touchskärmen genom ”Controls” > ”Safety & Security” > ”Security Alarm”. Din bil kommer att aktivera larmet en minut efter att du klivit ur, dörrarna låsts och den inte längre känner av någon känd nyckel inuti eller i närheten av bilen.

Ditt larm kan stoppas genom att trycka på valfri knapp på fjärrnyckeln. Larmet i Model 3 kan stoppas genom att trycka på valfri knapp i Tesla-appen, eller genom att hålla ditt nyckelkort mot kortläsaren. Den sitter under Autopilot-kameran på förarsidans B-stolpe.

PIN-kod för att köra

PIN to Drive låter dig ställa in en fyrsiffrig kod som måste anges innan bilen körs. Detta motsvarar en gammal iPhone kodnyckel. I framtiden dyker säkert fingeravtrycksläsare också på en Tesla.

Funktionen kan aktiveras på din touchskärm genom ”Controls” > ”Safety & Security” > ”PIN to Drive”. Du kommer att uppmanas att skapa din fyrsiffriga kod.

Om du har glömt din PIN-kod eller vill avaktivera PIN för att köra ska du gå tillbaka till inställningen på touchskärmen. Tryck på länken för att ange dina Tesla-inloggningsuppgifter och följ instruktionerna på skärmen.

Vaktläge

Sentry Mode är en funktion som låter dig övervaka misstänkta aktiviteter runt din Tesla när den är parkerad och låst på specificerade platser. När misstänkta rörelser upptäcks kommer din bil att reagera beroende på hur allvarlig hotet är.

Om ett väsentligt hot upptäcks börjar kamerorna på din bil att spela in och larmsystemet aktiveras. Du kommer att få en varning från din Tesla-app som meddelar att en händelse har inträffat.

För att aktivera vaktläget, gå till ”Controls” > ”Safety & Security” > ”Sentry Mode”. Sentry Mode kan också aktiveras via röstkommando eller Tesla-appen. Om bilen inte befinner sig vid en Supercharger fortsätter Sentry Mode att vara aktivt tills bilen går ner till 20 % av batteriet eller lägre. Din Tesla-app kommer att meddela dig om Sentry Mode avaktiveras på grund av låg batterinivå.

Sentry Mode är utformat för att lägga till ännu en skyddsnivå för din bil, men den kommer inte att förhindra alla tänkbara hot.

Obs: Dog Mode och Sentry Mode kan inte vara aktiva samtidigt.

För mer information om Sentry Mode, se ägarhandboken.

Krav på manuell öppning

Alla Tesla-bilar har möjlighet att automatiskt låsa upp när du närmar dig bilen med nyckeln.

På Model S eller Model X kommer passiv öppning automatiskt låsa upp bilens dörrar när du närmar dig bilen medan du bär på en bilnyckel. På Model 3 kommer en autentiserad telefonnyckel använda sin Bluetooth-signal för att låsa upp bilens dörrar när du närmar dig bilen.

För manuell öppning ska du avaktivera Passive Entry och kräv en nyckel för upplåsning.

Intrångssensorer

Alla Tesla-bilar i Europa är utrustade med en intrångssensor som standard. Sensorerna finns inuti bilen, nära backspegeln, och skickar ut ultraljudspulser genom kupén. Larmet går igång om signalen störs av antingen intrång eller om bilen rör sig väsentligt. Detta skyddar mot vissa inbrottssituationer som annars inte kan registreras.

Lutningssensor

Alla Tesla-bilar i Europa är utrustade med en lutningssensor som standard. Sensorn finns inuti bilen och är inbäddad i intrångssensormodulen. Larmet ljuder om bilen lutas väsentligt och skyddar mot att bilen lyfts upp, t.ex. för att placeras på en släpvagn.


Hur aktiverar jag min Dashcam korrekt?

För att korrekt installera din Teslas Dashcam behöver du ytterligare två saker, ett USB-minne med FAT32-formatering (NTFS och exFAT stöds för närvarande inte) och en dator. När du har dessa saker gör du så här:

  • Sätt i ditt USB-minne som stöds i din dator.
  • Lägg manuellt till en mapp på översta nivån på USB-minnet och döp mappen till ”TeslaCam” (utan citationstecken). Denna mapp behövs för att din Tesla ska veta var videofilerna ska lagras.
  • När mappen ”TeslaCam” har lagts till på ditt USB-minne, ska du sätta in den i en av bilens USB-portar fram. De bakre USB-portarna stöder inte Dashcam.

[Gilla] och [Dela] så fler kan ta del av vår info!

TJT värvningsprogram

Köp ny bil via referral-kod:
https://www.tesla.com/sv_SE/referral/mikael58514

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: