Tesla öppnade sin nya fabrik i Austin, Texas, USA!

Planen för nya fabriken är att detta skall bli den största bilfabriken i USA och en av de största i världen. Den 7:e april 2022 så startade de första leveranserna av den nya Tesla modell Y med 4680 batterier från Texas. Det innebär att man gått ifatt och förbi den modell som byggs i Berlin trots att man började bygga fabriken långt efter.

Elon Musk presenterade en stor fabrik genom CyberRodeo-festen som förutom presenterade nuläget men också om framtiden på den nya fabriken som kommer innehålla både CyberTruck, Roadster och Semi-truck men också den nya RoboTaxi-bilen som enligt Elon kommer bli något alldeles extra som vi inte har sett tidigare.

Arbetet med full självstyrning (Full Self Driving) pågår och är i fokus tillsammans med att få igång fabrikerna så att man snabbt får volymfördelar och att man kan beta av förväntade beställningar så snabbt som det är möjligt.

Tesla bekräftade att 500 000 Modell Y är målet för fabriken som noterats tidigare.

De första modell Y levererades till kund under invigningsfesten.

En rolig detalj under invigningen var användningen av 100:tals drönare. Som bildade mönster i luften ovanför fabriken i olika färger.

Drönarshower har blivit ett populärt sätt för firande att sätta upp fantastiska skärmar och bilda massiva konstverk i himlen som Tesla gjorde. Några av bilderna var delstaten Texas, dess Model Y- och Cyber Truck-fordon som vi sa tidigare, och naturligtvis skulle det inte vara en Elon Musk-händelse om den inte inkluderade en Doge.‎

Fabriken kommer som syns i inledningen att täckas av solceller. Det blir en stor yta som kan ge mycket energi till fabriken. Mönstret kommer bilda texten TESLA så att det blir lätt att se fabriken från satelliter framöver.

Börsen svarade svalt på presentationen så börsen gick nedåt dagen efter festen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: